Hvorfor direkte import

Pris

50-70% billigere en å kjøpe tilsvarende anlegg i Norge. Spar titusenvis av kroner på ordinære boliger, eller flere hundre tusen på større anlegg. Enova støtten kommer uansett i tillegg.

Trygghet

Kun kjøp av etablerte forhandlere som har vært aktive i bransjen i 20 år og som er kjent for premium kvalitet. Eliminere unødige mellomledd gir bedre oversikt over garantiansvar, og enklere dialog gjennom online software support.

Kvalitet

Mens markedet i EU er strengt regulert, er det fremdeles få regler hjemme, noe som gjør at vi i Norge oversvømmes av produkter som ikke lengre er godkjente i EU, med redusert brannsikkerhet, og økt risiko for havari.

Ferskvare

Utviklingen i bransjen går raskt. Etter bare et halvt år på Norsk lager kan teknologien være utdatert. Kjøp direkte fra produsent sikrer siste generasjon effektnyttele , og nyeste teknologi. Dette alene kan bety 10-20% større produksjon, og over 20-30 år blir det mange kWh.

Utvalg

Norge er et svært lite marked, og utvalget er begrenset. Å kjøpe solcelleanlegg i EU/Tyskland øker utvalget og mulighetene dramatisk. Kvaliteten er jevnt over høyere, og erfaringsgrunnlaget er et helt annet. Nordmenn har i årevis importert premium biler fra Tyskland. Vi gjør det enkelt å importere høykvalitets solceller, batteri løsninger og annen grønn energi teknologi.

Direkte import solcelleanlegg

Med hjelp fra Sol og Vind trenger du hverken å snakke Tysk, eller deklarere et eneste toll dokument. Vi gjør hele jobben for deg. Vi får dessuten svært gode priser ettersom vi handler direkte hos produsent me en dedikert Tysk agent som har over 20 års erfaring innen solenergi. For å sikre lavest mulig kostnader under transport og deklarering, og for å hindre forsinkelser gjør vi en ekstern kvalitetskontroll av produktene, og tilrettelegger for samlet frakt til lokal Norsk adresse. Tysk mva trekkes fra, og Norsk mva legges til. Sol og Vind sørger for å dokumentere hele prosessen, og utfører alle nødvendige trinn frem til du mottar ditt egenimporterte solcelleanlegg.

Garanti & stabil drift

Ved hjelp av vårt support nettverk og online overvåking vil ditt importerte solcelleanlegg produsere stabil og egen elektrisk kraft i mange tiår. Dersom det skulle oppstå feil vil online systemer fange opp dette og varsle deg, eller et support senter. For selve solcellene er produksjons garanti satt til 30 år, men anlegget vil fortsette å produsere strøm lenge etter dette. Batteriene har i regelen 10 års garanti, og invertere har normalt 5 år garanti, men kan økes til 10 år eller lengre, mot et tillegg. Garanti detaljer vil variere for ulike systemer, men alltid være spesifisert, og dokumentert. Ekstra garanti kjøpes til selvkost.

Leveringstid

For standard systemer vil leveringstiden normalt ligge på 1-2 uker. Det tar vanligvis ikke lengre tid å få levert et solcelle anlegg fra Tyskland, en fra en Norsk leverandør som i regelen må bestille varer fra Kina, Asia eller i enkelte tilfeller Tyskland.

Pris på våre tjenester

Du betaler netto Tysk pris for alle komponenter, og Norsk mva. Normalt vil prisene ligge 50-70% under Norsk markedspris. Du sparer med andre ord fort titusenvis av kroner, og kan velge premium kvalitet. Dette er velkjent fra bilimport bransjen. Vi beregner transport og levering til selvkost, og et fast honorar avhengig av størrelsen på ditt prosjekt på 10.000,- – 25.000,- NOK. Dette inkluderer lokal support og samarbeid med din lokale taktekker. Vi kan også formidle -og anbefale montør. Enova sine standard tilskudd gjelder på lik linje for import anlegg som for anlegg kjøpt i Norge.

Risiko

Ingen prosjekter er helt uten risiko. Dette gjelder også når man monterer opp solcelleanlegg. Erfaringer fra EU,og våre naboland viser at det i bransjen har vært mange ubehagelige barnesykdommer. De alvorligste i forbindelse med vann -og fuktskader. Mange huseiere har 5-10 år etter monteringen fått store problemer. Anlegget fungerer kanskje ikke, eller enda verre, taket lekker. Den lokale solcelle leverandøren finnes ikke lengre. Forsikringen har i de fleste tilfeller ikke dekket skadene som er påført et tak som i utgangspunktet var tett.

Den største risikoen har erfaringsmessig vært lekkasje i tak som legger seg ned i isolasjonslaget over tid. Det tar gjerne flere år før skadene synes, og da er konsekvensen som regel et totalskadet tak. Montører av solcelleanlegg er nemlig ikke nødvendigvis godkjente for taktekking. I mange tilfeller finnes ikke lengre selskapet som monterte anlegget, og forsikringsutbetalinger har blitt kraftig avkortet når det er mangelfull dokumentasjon på arbeidet som er årsaken til vannskaden. Derfor anbefaler vi alltid å bruke en lokal seriøs taktekker eller byggefirma med godkjenning for utføre arbeidet. Det koster ikke noe ekstra å la fagfolk utføre jobben, og det gir en helt annen tryghet over de neste 10-30 år. Det er først og fremst ditt forsikringsselskap du bør snakke med om du er usikker, eller lurer på hva som er godkjent, og få det gjerne skriftlig bekreftet av din saksbehandler. Ingen leverandører kan dekke skade oppstått på ditt tak. Forebygging er langt rimeligere en å utbedre en skade.

Selve import prosessen eliminerer flere mellomledd og bidrar til en oversiktlig modell for garantiansvar. Sammen med ulike online løsninger mener vi vår løsning gir markedets rimeligste -og tryggeste løsning for å anskaffe seg et eget solcelleanlegg. Vi har med oss de største produsenter på laget med mer en 20 års erfaring og er din lokale representant i Norge. Sammen sørger vi for at ditt prosjekt er i trygge hender.